Реакција на Партијата на Македонците во Србија: Да се преиспита признавањето на Косово

Партијата на Македонците во Србија како реакција на истакнувањето на знаме со Голема Албанија при пречекот на косовскиот премиер Албин Курти во Тетово бара преиспитување на одлуката за признавање на Косово од страна на Македонија.     -Одлуката е донесена спротивно на Више

Партијата на Македонците во Србија бараат преиспитување на одлуката за признавање на Косово

Во реакцијата за состојбите во Македонија, Горан Илијевски, претседателот на Партијата на Македонците во Србија по последните случувања во Македонија со посетата на Тетово и Чаир на косовскиот премиер Аљбин Курти, бара од Македонија да ја преиспита одлуката за признавање на Косово. Више

Македонија здраво да ги преиспита своите политики

Горан Илијевски, претседател на Партијата на Македонците во Србија Претседателот на Партијата на Македонците во Србија, Горан Илијевски, даде свој коментар околу последните случувања во земјава по посетата на косовскиот премиер Аљбин Курти на општините Чаир и Тетово, повикувајќи да се преиспита Више

Илијевски за ТВ 24: Вучиќ го прифатил Договорот, а не смее тоа јавно да го признае

Претседателот на Партијата на Македонците во Србија Горан Илијевски во емисијата 24 Отворено рече дека Вучиќ сам се довел во ваква позиција и од оваа позиција тешко ќе излезе. – Точно е дека една слика дава во Србија, а друга надвор. Прочитан е Више

24 Отворено – Влегува ли регионот во финална завршница за целосна реконструкција и исцртување на линиите што Балканот?

Влегува ли регионот во финална завршница за целосна реконструкција и исцртување на линиите што Балканот еднаш засекогаш ќе го моделираат како дел од прозападниот свет? Се чини дека обидот за решавање на косовското прашање токму сега, е во чувствителен момент, од една Више

ПЛАНДИШТЕ ИМА ПЕТ СЛУЖБЕНИ ЈАЗИЦИ: Први во светот го воведоа македонскиот во официјална употреба

МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА МАЈЧИНИОТ ЈАЗИК, кој денес се одбележува во целиот свет, има посебно значење во малата јужнобанатска општина Пландиште, бидејќи таму припадниците на дури четири национални малцинства имаат можност да ги остварат сите права на својот мајчин јазик. Станува збор за Више

Македонците кои живеат во Србија не можат да добијат македонско државјанство, се чувствуваме како сираци без татковина, реагира Партијата на Македонците во Србија

Македонецот Иван Величковски кој живее во Србија денеска во Министерството за внатрешни работи поднел барање за македонско државјанство, но бил одбиен иако дедо му е роден во Македонија, за што поднел извод од матичната книга на родени, обелоденува Партијата на Македонците во Више